Prajitura rasturnata cu prune si migdale

de simona72 in Prajituri, 24 Iul 2013 | 7516 vizualizari

 

Cum sunt o pofticioasa din fire si cum rasturnata Merisoarei mi-a lasat gura apa, am dat fuga la magazin dupa prune si am pus si eu de o rasturnata. Eu o faceam si o stiam cu mere, dar cum este prima oara cand o fac cu prune parca tot ce-i nou este mai bun. Asa ca va prezint si eu prajitura mea rasturnata...multumesc Merisor>:D

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 5 oua
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura esenta de migdale
  • 1 praf de copt
  • 350 gr faina
  • pt caramel:
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • pt umplut:
  • 1 kg prune
  • 2 plicuri zahar cu scortisoara
  • 2-3 linguri zahar
  • 1/2 nucsoara
  • 50 gr fulgi de migdale
  • 50 migdale intregi taiate jumatati
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu prune si migdale:

Prunele spalate si taiate in jumatati, li se scot samburii, se pun intr-un castron in care se adauga zaharul cu scortisoara, cele 2-3 linguri de zahar, nucsoara data pe razatoare. Se amesteca toate si se pun deoparte. 

Pt caramel:punem zaharul la caramelizat intr-o tigaie, iar cind acesta s-a caramelizat adaugam untul, amestecam, iar dupa ce s-a topit(ne miscam rapid,sa nu se intareasca)il turnam in tava pregatita pt prajitura. Nivelam si imprastiem caramelul pe toata suprafata tavii. Fulgii de migdale si migdalele taiate in jumatati(eu atit am avut, voi puteti sa puneti mai multe migdale) se prajesc putin intr-o tigaie, dupa care se pun in tava cu caramelul.

Pt aluat:batem ouale cu zaharul pana se albesc si devin o spuma. Turnam uleiul in fir subtire, laptele si esenta de migdale. Faina o amestecam cu praful de comp si o incorporam usor in ouale batute spuma.

In tava in care am pus caramelul, migdalele, adaugam jumatatile de pruna cu partea taiata in jos(mie nu mi-au incaput toate prunele, iar pe restul le-am mixat la robot si le-am pus printre jumatatile de prune), punem si siropul si zaharul lasat, turnam aluatul si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 40 minute. Lasam sa se raceasca putin, iar cind prajitura este calduta punem un platou peste tava si rasturnam prajitura. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu prune si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Krystyan Trendy 1

18.11.2013, 10:41

minunata prajiturica

mihaelar63 1

01.10.2014, 10:30

Buna rasturnata , merge la favo !!!

simona72 1

01.10.2014, 10:51

Miha

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
American Cheesecake